lauantai 19. lokakuuta 2019

Kuitu ja royalex paatit kivikossa

Kuitu ja royalex paatit kivikossa

Kirjoittaja Tiina Kujansuu » 04 Kesä 2013 16:23

Olen käynyt laskeskelemassa pieniä kivisiä koskia sekä kuitusoololla, että royalex soololla ja olen sitä mieltä, että höyhenen kevyellä ja "hiilihankojäykällä" kuitupaatilla on paljon vaikeampaa laskea kivikkoisia pikkukoskia, joissa ei kokonaan voi välttää kosketuksia kiviin. Kuitupaatin jäykkyyden vuoksi jokainen kosketus heilauttaa melojaa kunnolla. Ellei ole tosi tarkkana koko ajan niin uitikeikka tulee. Sen sijaan Royalex antaa anteeksi melkein mitä vaan. Muovi joustaa ja "epävakaaksi" tuomittu Argosykin tuntuu minusta vakaammalta kuin oma kuitupaattini. Argosyllä tuntui siltä että törmäsinpä mihin vaan niin pohja ja partaat joustavat ja liukuvat kuin saippua kivien päältä tai ohi. Ei tullut kertaankaan sellaista oloa että olisi edes horjahtanut kunnolla ja tarvinnut melasta tukea.

Onko muut samaa mieltä, vai onlenko minä vaan luulotautinen?
Tiina Kujansuu Viestit: 412Liittynyt: 17 Huhti 2010 22:25Paikkakunta: Espoo


Kirjoittaja mpikkara » 05 Kesä 2013 00:39
kyllä oli kiva kuulla kerrankin jotain hyvää rx argosystä. tässä on loman alun jälkeen joka päivä moisella melottu, tosin saimaalla vaan paatissa on kyllä koskivarustus, joten pitäisiköhän hakeutua koskeenkin...
markompikkara Viestit: 112Liittynyt: 06 Huhti 2010 00:04Paikkakunta: suomen turku

Kirjoittaja Weltsu » 05 Kesä 2013 09:44
Näin on näreet, kuten Tiina kertoi. Juuri aprikoin lähdemmekö Kemihaarasta retkeilemään alavirralle kevlarisella vaiko royalexilla. Ei sen heilahtelun vuoksi, mutta laiskuus alkaa vaivata enkä viitsisi fixailla hienoa valkoista menopeliäni. Sensijaan muovipaatti antaa anteeksi kolhut paremmin eikä uusia naarmuja erota entisten joukosta.

Weltsu, Veli-Matti LehtonenWeltsu Viestit: 422Liittynyt: 05 Joulu 2009 21:17


Kirjoittaja Janne Janhunen » 11 Kesä 2013 14:25
Tottakai se on noin. Muovi taipuu ja luistaa, joten se ottaa tönttäykset paremmin vastaan. Enkä ainakaan minä ole vikuriksi tuominnut kuin kevlar Argosyn. Nimenomaan sanoin, että kevlar ja royalex versiot voivat olla täysin eri vehkeitä ja royalex versiosta en tiedä yhtään mitään.

Janne Janhunen Viestit: 320Liittynyt: 15 Helmi 2010 09:43Paikkakunta: Espoo


Kirjoittaja Weltsu » 14 Kesä 2013 20:34
Royalex sun muut muovipaatit ovat painavampina ikäviä käsitellä maissa. Muutoin niistä laiskalassina tykkään. Jätin valkoisen uudenkarhean kevlarpaatin kotiin ja Jaanan kanssa meloimme Kemijoen latvat Kemihaarasta Pelkosenniemelle wanhalla ja hitaalla Freedomilla. Vaikka oli hidasta, kyllä kannatti. Ei selkäpiitä karminut jotkut raapaisut.

Kyllä kevlar kestää, mutta pintaan ympätyt materiaalit eivät aina myötäile joustavampaa materiaalia.

Pohjan muoto tekee kanootista sen mikä se on vedessä. Muilla koukeroilla haetaan lisäomonaisuuksia.

Kanootin paino tietenkin vaikuttaa hitausmomentin muodossa. Vertaa 13 kg-23kg kanootin heilahtelua tyhjänä...

Nämähän on tehty kuormajuhdiksi. Tavaraa kyytiin saman painon verran, mitä aikoo retkillään kuskata ja sitten keinuttelemaan ja kurvailemaan.

Meille oli royalexin valinta aivan nappiin tällä Kemijokiretkellä. Ei tullut harmaita hiuksia vaikka vesi oli aika alhaalla.

(On niitä harmaita kyllä päässä, mutta kaluston ikä nääs.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti