lauantai 19. lokakuuta 2019

Millainen kanootti aloittelijalle?


Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja Jekku » 20 Touko 2015 20:08
Olemme 50 aviopari ja aiomme hommata inkkarin, joka on meille aivan uusi kokemus.
Welhonpesä tarjosi meille 2 hengen Winkkari 175 käytettynä. Lisäksi niillä oli tarjolla Arctic 16, joka lienee niiden mallistoa myös.
Olemme valmiit sijoittamaan pelkkään kanoottiin noin 600-900 euroa. Saako sillä aloittelija tukevaa ja suuntavakaata kanoottia? Ja tietty kevyesti melottavaa?
Se vakaus lienee suurin vaade, sillä vaimo on aika arka noihin kovin keikkuviin kaneetteihin.
Eikä tietty painokaan saisi olla kovin paljon yli 40 kg, sillä nosto auton katolle voi muodostua ongelmaksi. Mikä materiaali kestää aloittelijan hölmöilyt parhaiten?
Lisääkin vinkkejä saa antaa kun ei kysyjä osaa edes itse kysyä.

Pariskunta Koskinen från LahtisJekku Viestit: 2Liittynyt: 20 Touko 2015 19:47

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja IS. » 20 Touko 2015 20:40
Kannattaisi hakeutua aluksi melontaseuraan tai vaikka vaan vuokrata kanootti. Lisätietoja esim. täältä:
http://www.lahtiregion.fi/lahdevesille/melontaIS. Viestit: 51Liittynyt: 15 Helmi 2010 17:06

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 20 Touko 2015 22:17
Welhonpesä tarjosi meille 2 hengen Winkkari 175 käytettynä. Lisäksi niillä oli tarjolla Arctic 16, joka lienee niiden mallistoa myös. Noista kahdesta kumpi tahansa.

Olemme valmiit sijoittamaan pelkkään kanoottiin noin 600-900 euroa. Saako sillä aloittelija tukevaa ja suuntavakaata kanoottia? Ja tietty kevyesti melottavaa?
Edelleen kumpi tahansa.

Se vakaus lienee suurin vaade, sillä vaimo on aika arka noihin kovin keikkuviin kaneetteihin.
Noista kahdesta Winkkari. Kesälämpöisellä teidän kannattaa kaataa kanootti muutaman kerran turvallisessa rannassa, tilanne ei välttämättä ole niin dramaattinen.
Jos vaimo pelkää kaatumista, saa pelon lievemmäksi, kun totuttelette kaatumiseen. Jos vaimoa silti hirvittää, kannattaa harkita lajia vielä kerran tai tehdä, niinkuin Ilkka ehdotti: melontakurssi ja vuokraus. Ei ole kiva harrastaa jotain, jos olo on epävarma.

Eikä tietty painokaan saisi olla kovin paljon yli 40 kg, sillä nosto auton katolle voi muodostua ongelmaksi. Arctic taitaa olla vähän kevyempi.

Mikä materiaali kestää aloittelijan hölmöilyt parhaiten?
Tuskin menette heti alkuun paikkoihin, jossa kanootin voi rikkoa.
Molemmat noista vaihtoehdoista ovat erittäin kestäviä.

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja Pasi Talvitie » 29 Touko 2015 16:34
Minun melontakokemukset kanootilla ovat alkaneet Arctic 16:lla. Ensivaikutelma oli että kiikkerä, pelottaa. Mutta kun siinä on hetken istunut, niin sen kiikkeryyden tunteen kanssa pääsee sinuiksi, se on pelkää V-pohjan alkukiikkeryyttä. Lisäksi en rentoutunut, vaan jännitin. Olisikohan ensireissulla noin puolisen tuntia mennyt ennen kuin rentouduin. Sen jälkeen siellä istui varsin mukavasti. Sittemmin meloin sellaisella kymmenkunta vuotta (satunnaista sunnuntaimelontaa etupäässä), ja sen eteenpäin myydessäni se oli edelleen pientä pintanaarmua lukuun ottamatta kuin uusi, eli kestävä peli se on. Kaatumisharjoitteluakin sellaisella olen tehnyt, ja yllättävän kovan työn takana sen kaataminen oli. Vakauden tunnetta lisää lasti, eli kun on tavaraa kyydissä niin se on kuin veneessä istuisi.
Pasi Talvitie Viestit: 41Liittynyt: 16 Syys 2013 22:21

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja Jekku » 31 Touko 2015 22:42
Hei ja kiitos tosi paljon vastaajille.
Annetuilla tiedoilla olemme nyt sitten lähdössä Welhonpesään ostoksille, sillä kotikaupungissamme ei ollut vuokrattavana ko. mallistoa, jota olisimme halunneet kokeilla.
Uskon että emme tule tekemään kovin virheellistä valintaa. lisäksi olemme koemeloneet toisen tuossa toissaviikonloppuna ja hyvältä tuntui.Jekku Viestit: 2Liittynyt: 20 Touko 2015 19:47

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja JariK » 02 Kesä 2015 08:13
itselleni tuli welhonpesästä arctic 16, ja ei se aloittelijasta (kerran aiemmin kokeillut kanoottia) nyt niin kauheen kiikkerältä tuntunut.

Itselläni valinta perusteena oli enemmän huollon huonous, kuin kova käyttö, mutta uskon että olen jatkossakin tyytyväinen valintaani.

Seuraavaksi sitten jotain jämäkämpää jos tuntuu. JariK Viestit: 1Liittynyt: 23 Touko 2015 10:13Paikkakunta: Kajaani

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja Oter » 04 Huhti 2016 16:12
Itselle tuli aloittelijan kanootiksi Nova Craftin Prospector Welholta. Nyt saatu jo alku virittelyt tehtyä. Kotisivulla kuvia tuosta. Sulaisi vaan tuo Lapuan joki äkkiä, että pääsee testaan. Varusteetkin hankittu eli 50l tynnyri, Orliebin 130l vesitiivis rinkka ja Plaston vesitiivis laatikko 35l sekä 3 vesitiivistä pienempää boksia kameraa ja muuta sälää varten. Meloiksi otin Grey Owl Plume+ Grey Owl touring bent+ Welhon aluvarsi. Märkkäri ja kypärä tietenkin kun kaverilta sain ne ilmaiseksi.Oter Viestit: 4Liittynyt: 25 Maalis 2016 12:00Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja Milko » 07 Huhti 2016 13:49
Alussa aina huomio tahtoo kiinnittyä vain ja ainoastaan siihen kanoottiin. Kannattaa myös miettiä niitä meloja. Halvan ja kalliin kanootin ero on aloittelijan vinkkelistä lähinnä nopeudessa. Mutta väärin valitulla melalla hyvä harrastus loppuu lyhyeen. Ensimmäisen melan ei tarvitse olla hurjan kallis, mutta sen pitää olla ehdottomasti oikean mittainen. Jos mela on hiukan lyhyt, niin siitä ei ole juuri haittaa, mutta ylipitkällä melalla homma ei onnistu.
MilkoMilko Viestit: 83Liittynyt: 15 Helmi 2010 17:47

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja Jaakko Mäkikylä » 07 Huhti 2016 16:27
Milko kirjoitti:Alussa aina huomio tahtoo kiinnittyä vain ja ainoastaan siihen kanoottiin. Kannattaa myös miettiä niitä meloja. Halvan ja kalliin kanootin ero on aloittelijan vinkkelistä lähinnä nopeudessa. Mutta väärin valitulla melalla hyvä harrastus loppuu lyhyeen. Ensimmäisen melan ei tarvitse olla hurjan kallis, mutta sen pitää olla ehdottomasti oikean mittainen. Jos mela on hiukan lyhyt, niin siitä ei ole juuri haittaa, mutta ylipitkällä melalla homma ei onnistu.
Milko

Re: Millainen kanootti aloittelijalle?

Kirjoittaja Oter » 07 Huhti 2016 16:47
Siksi minäkin ostin kunnon melat heti ja Kanadalainen tuttuni vinkkasi pituuksista. Nyt taittolapainen 48" ja saukonpyrstö 52" sekä koskiin tuo pitempi 54" alumiininen. Liike kyllä neuvoi pitempiä?Nyt koleillut alustavasti ja oikeaan on osunut valinnat vaikka kesän jälkeen tietää vasta ja tuplamutka tulee kyllä hankintaan kunhan saa hallintaan ensin koskissa näilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti